5 tips om over je ex heen te komen

Een verbroken relatie… Wat kan je doen om dit verdriet een plekje te geven en het te verwerken? Met deze vijf tips proberen wij jou een steuntje in de rug te geven.

5 tips om over een verbroken relatie heen te komen

Er zijn verschillende manieren om over je ex heen te komen. Nee, we zeggen niet dat het gemakkelijk is, maar deze tips kunnen je wellicht wel helpen.

Neem afstand

 Je hebt rust en ruimte nodig om de beëindiging van jullie relatie te verwerken. Je moet ook wennen aan het leven zonder jouw ex-partner. Wat niet zo handig zou zijn is om jouw partner te blijven volgens op social media. Dat wekt alleen maar nare gevoelens op van jaloezie of boosheid. Als je merkt dat je het toch niet kan laten om je ex te blijven volgen verwijder hem dan. 

Neem tijd om te rouwen, te verwerken 

Sla niet door in het idealiseren van jullie relatie maar kijk ernaar met een open blik. Niet alles was leuk en goed. Natuurlijk mag je denken aan de leuke dingen en er verdrietig om zijn. Maar bedenk ook dat er slechte momenten waren en probeer die ook zo nu en dan eens voor de geest te halen. 

Zorg goed voor jezelf 

Verwen je zelf met een mooie bos bloemen, een leuk uitje of een nieuw boek. Verleg je focus en bedenk dat je alleen nog maar rekening met jezelf hoeft te houden en je dat leuke boek uren achtereen kan gaan lezen zonder rekening te moeten houden met iemand anders. 

Sta open voor nieuwe dingen 

Er is een fase in jouw leven voorbij. Nieuwe kansen! Maak jouw leven weer helemaal van jou. Ga die cursus doen die je altijd al wilde doen of zoek een leuke hobby. Sluit je aan bij een sportclub. Maak nieuwe vriendschappen of hernieuw de oude. 

Acceptatie is belangrijk 

Het is gelopen zoals het gelopen is. Wees niet boos op jouw ex of op jezelf. Het heeft geen zin. Je hebt alleen jezelf ermee. Het maakt jouw wereld donker, het verpest jouw humeur en jouw omgeving merkt dat ook. Zoek een manier om je gevoelens te verwerken en te uiten. Weet dat dit gevoel, deze periode, ook weer voorbij zal gaan. Ga voor een mooie nieuw fase in jouw leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.